SHARE
Tot de teleurstelling van vele voetbalfans moet de Eredivisie zich vooral focussen op een rol als opleidingsland van spelers voor de grotere competities. Want een rol van betekenis in de Europese top hebben de Eredivisie-clubs simpelweg niet. Welke tieners uit de Eredivisie zijn nu echt de grootste talenten volgens FIFA 16? Hier hebben we een lijst van beste tieners uit de Eredivisie in FIFA 16.

Lijst met FIFA 16 Eredivisie talenten

10. Isaiah Brown – Vitesse

Chelsea verhuurt Brown dit seizoen aan Vitesse en in Engeland geldt hij als een zeer groot talent. Hij laat zich veelvuldig zien in het team van Peter Bosz en de achttienjarige aanvaller krijgt een rating van 67 in FIFA 16.

9. Rubio Rubin – FC Utrecht

De negentienjarige aanvaller van FC Utrecht kwam vorig jaar naar FC Utrecht, na een succesvolle trainingsstage. Dit seizoen lijkt hij een vaste waarde te zijn geworden in het team van Erik Ten Hag. Hij verdient met een rating van 68 een plek tussen de beste tieners in FIFA 16.

8. Joachim Andersen – FC Twente

Vorig seizoen maakte Andersen zijn debuut in het eerste elftal van FC Twente en was een van de weinige lichtpuntjes bij de club uit Enschede. Hij werd uitgeroepen tot beste Deense speler onder 19 jaar en zal in de toekomst een vaste waarde worden bij FC Twente. Hij krijgt in FIFA 16 een rating van 68.

7. Richairo Zivkovic – Ajax

Na een succesvolle periode bij FC Groningen werd de spits opgepikt door Ajax. Hij werd gehuurd door Willem II, maar presteerde daar ondermaats. Bij Jong Ajax wist hij echter weer voldoende te scoren. Met een rating van 69 behoort hij tot de grootste Nederlandse talenten in FIFA 16.

6. Dabney Dos Santos – AZ

De nog altijd pas negentienjarige Dos Santos was vorig seizoen al een vaste waarde in het elftal van John van den Brom. Ook dit seizoen speelt de middenvelder veel en krijgt hij een rating van 69 in FIFA 16. Hiermee behoort hij natuurlijk tot de beste tieners uit de Eredivisie in FIFA 16.

5. Kevin Diks – Vitesse

De pas achttienjarige back brak vorig jaar al door bij Vitesse en speelt ook dit jaar erg goed. Hij krijgt een rating van 70 in FIFA 16 en hij scoort hiermee plek 5 in de top beste talenten uit de Eredivisie in FIFA 16.

4. Jeremiah St. Juste – SC Heerenveen

Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Friese club en ook dit seizoen staat hij vast in de basis. Er gingen zelfs geruchten dat Louis van Gaal de achttienjarige verdediger op de korrel heeft. Met een rating van 70 in FIFA 16 hoort hij bij de grootste talenten in FIFA 16 uit de Eredivisie.

3. Nathan – Vitesse

Ook Nathan wordt door Vitesse gehuurd van Chelsea en staat altijd in de basis bij Vitesse. De Braziliaan krijgt een rating van 72 in FIFA 16, waarmee hij tot de grootste Eredivisie-talenten behoort.

2. Jairo Riedewald – Ajax

Met een basisplaats in Oranje kreeg Riedewald een mooie beloning voor zijn sterke spel. De negentienjarige verdediger krijgt een rating van 75 in FIFA 16. Er wordt verwacht van Riedewald dat hij een van de dragende spelers wordt bij Ajax.

1. Riechedly Bazoer – Ajax

Velen van jullie hadden Bazoer natuurlijk in deze lijst verwacht. En terecht, de negentienjarige Bazoer maakt een uitstekende indruk bij Ajax. De oud-PSV’er houdt zich prima staande op het middenveld van Ajax en krijgt een rating van 75. Die rating maakt hem het grootste Eredivisie-talent in FIFA 16.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY