SHARE

Over EK 2016

Het Europees kampioenschap voetbal, oftewel het EK 2016, vindt deze zomer plaats in Frankrijk. Tijdens het EK voetbal zullen 24 landen strijden om de titel.

In de kwalificatie streden voor het EK 2016 53 landen om een plaats in het hoofdtoernooi. Helaas hoort Nederland niet tot de 24 gelukkige landen. Onze zuiderburen (de Rode Duivels) zijn er gelukkig wel bij. Zij nemen het in Poule E op tegen Zweden, Italië en Ierland.

Het EK 2016 bestaat uit 6 poules. Hiervan zullen alle nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de achtste finales, en ook de vier beste nummers 3.

Logo over EK 2016

Deze video toont de historie aan achter de creatie van het logo voor het EK.

Geschiedenis EK

Het EK is alweer het vijftiende EK voetbal. Frankrijk organiseerde het EK twee keer eerder. In 1960 (het eerste EK voetbal) en in 1984. Daarnaast wonnen de Fransen het EK-toernooi twee keer (1984 en 2000).

Nederland organiseerde het EK in 2000 samen met België. Ook won ons Oranje het toernooi, dat was in 1988. Nog altijd wordt gesproken over de revanche op West-Duitsland van 1974, toen de Duitsers er met de winst vandoor gingen.

Het laatste EK werd gespeeld in Oekraïne en Polen. Daar was uiteindelijk Spanje te sterk voor Italië. Andere halve finalisten waren Duitsland en Portugal.

Nu zijn wij allemaal benieuwd welke geschiedenis dit jaar wordt geschreven.

SHARE
Previous articleBoxing Day
Next articleEK liedjes

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY