SHARE

Finale EK 2016 – De finale van het EK vindt op 10 juli 2016 plaats in het Stade de France in Saint-Denis een voorstad van Parijs. Om 21.00 uur is de aftrap van de allerlaatste wedstrijd op het EK 2016.

Finale EK 2016 – Stade de France

Het Stade de France is het grootste stadion van Frankrijk en biedt plaats aan 81.338 toeschouwers. Het stadion werd in 1998 geopend voor het WK voetbal wat in dat jaar plaatsvond.

Naast dat het stadion wordt gebruikt voor voetbal worden er ook rugby, atletiek en openluchtmanifestaties georganiseerd. Zo traden onder meer Beyoncé, Jay Z, The Rolling Stones, U2, Colplay al op in het stadion.

Finales voorgaande EK’s

Op het vorige EK traden Spanje en Italië tegen elkaar aan in de finale. Het Spaanse nationale elftal trok aan het langste eind en won met 4-0. Dat was direct de grootste overwinning ooit in een finale van een EK voetbal.

In 2008 was het Spanje dat Duitsland wist te verslaan. Dit dankzij een goal van Fernando Torres. Die dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid wordt gepasseerd door Vicente del Bosque.

Griekenland was in 2004 de verrassende winnaar. Angelos Charisteas, die later voor Ajax uitkwam, was de gevierde man voor de Grieken. Het werd een 1-0 overwinning op de Portugezen (die het EK destijds organiseerden).

In 2000 stond Nederland en België in het teken van het EK voetbal. In De Kuip traden Frankrijk en Italië aan voor de finale. De Fransen, die destijds ook Wereldkampioen waren, wonnen het duel in verlenging. Dit dankzij een doelpunt van Trezeguet.

SHARE
Previous articleEK Kwalificatie 2016
Next articleEK 2016 Theme Song

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY