SHARE

Op het EK 2016 zijn de Rode Duivels aanwezig en zij zullen gesteund worden door volk en vaderland, mede dankzij de EK liedjes. De Belgen behoren zelfs tot de favorieten op mogelijke EK winst. Mede daardoor, en misschien ook wel de uitschakeling van Oranje, lijkt het wel alsof de sfeer van Nederland is overgewaaid naar de Zuiderburen. Want ook in België kunnen ze er een feest van maken.

Belgische EK liedjes

Dimitri Vegas & Like Mike hebben het officiële EK liedje voor België in handen. Echter kregen zij veel weerstand te verduren, een groot deel van het volk vond dat het nummer niks te maken had met het EK (en de sfeer die daar bij hoort).

Ook Stromae besloot een nummer te maken om het Belgische elftal te ondersteunen. Dit deed hij in samenspraak met de selectie. Het nummer ‘Ta Fête’ klinkt zo.

De neven van de Lukaku’s besloten om zich ook te mengen in de strijd om de EK songs. Zij maakten als Zwartwerk (ft. Linde Merckpoel en Frank Raes) een EK liedje dat de broertjes Romelu en Jordan Lukaku en de rest van het team zal moeten ondersteunen. Het nummer heet ‘Dance with the Devils’.

Dimitri Vantomme komt met een geheel eigen soort videoclip. De Belgen vonden het een beetje ongepast. Maar met zulke dames in een videoclip mag je toch echt niet klagen. Kijk en geniet.

En dan hebben we nog Dusaar die laat zien dat wij allen achter de Rode Duivels moeten staan. Zijn titelsong ‘Cheer in Red’ is heel toepasselijk en de beelden zijn vet.

Oranje steunt de Rode Duivels

Ook vanuit Nederland wordt Oranje gesteund. Zo maakte het Belgische Clouseau een song die de Nederlanders moest overhalen om België te steunen. Met het idee dat wij samen één zijn. ‘De lage landen worden kampioen’.

In het programma Lekker Nederlands besloten Nick & Simon dat het tijd was om een nummer te schrijven speciaal voor het Belgische elftal en het legioen van de Rode Duivels.

SHARE
Previous articleOver EK 2016
Next articleFIFA 17 Trailer

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY