SHARE

De Eredivisie heeft twee gezichten. In financieel opzicht is de situatie bij de Eredivisie clubs lang niet zo zorgwekkend als bij andere Europese clubs. Ajax vult zelfs de huidige Europese lijst aan van de meest financieel meest gezonde voetbalclubs. Een bijzondere knappe prestatie, maar wel met sportieve consequenties. Terwijl het financiële beleid van de Eredivisie clubs is uitgegroeid tot de Europese top, zijn de prestaties op sportief vlak al jaren bedroevend slecht. Het laatste Europese succes dateert alweer van 2002 toen Feyenoord in eigen huis de Europa League binnen wist te halen. Het financiële beleid is zowel de kracht als de zwakte van de Nederlandse Eredivisie.

De oneerlijke strijd met de rest

De strijd van de Eredivisie clubs met clubs uit de grotere Europese competitie is een oneerlijke. Daar waar in de rest van Europa de oliedollars de pan uit rijzen moeten we het in Nederland vooral doen met een gelimiteerd budget. De strijd verloopt alles behalve volgens de regels. De schulden van verschillende Europese topclubs is torenhoog en toch worden er elke transfer window weer miljoenen gespendeerd. Dat zowel de schulden als de machtsafstand steeds groter worden is eigenlijk een volstrekt onlogische gedachtegang, maar toch gebeurt het. Zo nu en dan grijpt de UEFA in en bestraft het de clubs voor hun financiële wanbeleid. We hopen dat deze controles steeds strenger worden en dat de eisen steeds hoger worden. Alleen dan kunnen de Eredivisie clubs weer een eerlijk gevecht voeren.

Liefhebber van de Eredivisie

Voetbalshirtskoning is liefhebber van de Eredivisie en heeft daarom een gevarieerde voetbal webwinkel met producten van vele Eredivisie clubs, waaronder Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag. Het aanbod begint bij fanartikelen, maar bestaat uiteraard ook in de vorm van replica voetbalshirts en trainingspakken. De liefhebber van de Eredivisie kan daarom rekenen op een diverse collectie van betaalbare voetbalitems. We verheugen ons bij Voetbalshirtskoning.nl ieder geval alvast op de traditionele zondagmiddag.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY